20oktoober

Nando De Colo:
Võtta vastutus enda peale ongi minu töö

Äsja peetud supermängu CSKA – Himki üheks peakangelaseks võib õigustatult lugeda CSKA tagamängija Nando De Colo. Prantslase vastu tehti 11 isiklikku viga, ta kogus 18 punkti, aga mängu lõpuminuteil hiilgas efektse blokiga Tyrese Rice'i vastu.
Intervjuus meie veebiküljele jagas De Colo muljeid pärast võitu printsipiaalse vastase üle, meenutas mängu otsustavaid hetki, aga kiitis ka kaaslaste rolli ühises edus.

Kas võib öelda, et võit Himki üle oli uue hooaja raskeim?
Jah, Himki on tugev ja visa vastane, keda ei saagi lihtsalt võita. Vastase ridades on palju individuaalselt tugevaid korvpallureid – Tyrese Rice, Petteri Koponen, Paul Davis -, kes täna näitasid oma meisterlikkust mängu lõpus. Olen õnnelik, et suutsime siiski võita.

Teisel poolajal õnnestus Himkil tagasi teha 16-punktiline kaotusseis...
Teate, me üritasime rohkem keskenduda oma mängule, mis meil esimesel poolajal õnnestuski. Loomulikult uurisime ka vastase praegust seisu, tema mängustiili, aga see on korvpall – siin võib kõike juhtuda. Meid ootab pikk ja raske hooaeg. Peaasi, et suutsime vastasest jagu saada.

Lõpus aitasid teie hingestatud mäng ja ennastslagavus teha otsustava spurdi. Olete juba harjunud võtma vastutust enda peale?
Teen seda, mida peangi tegema – see on mu töö. Need omadused eristavadki head mängijat halvast. Tänu instinktidele ja kogemusele realiseerisin kolm vabaviset ja hiljem kaugviske. Suures osas toimus see kõik automaatselt. Mul õnnestus anda oma panus, kuid lõpptulemus on kogu meeskonna teene.

Kas sooritasite ka oma efektse bloki automaatselt?
Mingil määral küll. Pärast pallikaotust tormasin kohe kaitsesse ega lasknud kiirrünnakut lõpetada. Peaasi on mitte käsi rippu lasta ja siis saavutad oma eesmärgi.

Kuidas mõjub CSKA mängule, et vigastatute seas on palju pikki mehi: Joel Freeland, Vjatšeslav Kravtsov ja Ivan Lazarev?
Teate, me oleme endiselt meeskond. Muidugi on ebameeldiv, kui hooaeg on alles alanud, aga juba on osa mehi vigased, kuid nagu ütlesin varem: „Meid ootab pikk hooaeg.“ Iga mängija vastutab praegu ka nende eest, keda väljakul pole.

Eelmise hooaja kokkuvõttes valiti teid Prantsusmaa parimaks korvpalluriks. Kui tähtis on teile see autasu?
See on suur au. Minu jaoks on Alain Gilles' nimeline karikas veel üks motivatsioon areneda ja saada paremaks nii väljakul kui ka väljaspool platsi.

 

Jaga
Meeldib?
7
Sponsors