12mai

Artjom Klimenko – Ühisliiga parim noor mängija

VTB Ühisliiga 2015/16 hooaja parimaks nooreks mängijaks valiti Avtodori keskmängija Artjom Klimenko.

„Parima noore mängija“ (vanus mitte üle 23 eluaasta) tiitli saaja selgus traditsiooniliselt mitme faktori sunnas: arvestati kõigi seitsme põhiturniiri kuu kokkuvõtet, kus nimetati iga kuu kolm paremat noort, samuti efektiivsusreitingut ning ka Ühisliiga ekspertide nõukogu arvamust. Nõukogusse kuuluvad erinevate riikide 12 tuntud korvpallitegelast: Gundars Vetra (Läti), Ivan Jedeško (Venemaa), Sergei Jelevitš (Venemaa), Jiri Zidek (Tšehhi), Andrei Kirilenko (Venemaa), Ilona Korstin (Venemaa), Nikita Morgunov (Venemaa), Hanno Möttölä (Soome), Martin Müürsepp (Eesti), Jegor Mešstšerjakov (Valgevene), Sergei Tarakanov (Venemaa) ja Valeri Tihhonenko (Kasahstan).

Noortest korvpalluritest kerkis VTB Ühisliiga tänavuse hooaja parimaks Avtodori venelasest keskmängija Artjom Klimenko, kes kogus 8 punkti. Ta edestas Läti klubi VEFi ääremängijat Janis Berzinšit (6 punkti) ja Venemaa klubi Jenissei tagamängijat Deniss Zahharovit (5 punkti).

Artjom Klimenko osales VTB Ühisliiga põhiturniiril 27 mängus, kus kogus keskmiselt 7,7 punkti, 4,8 lauapalli, 1,1 korvisöötu ja 9,2 efektiivsuspunkti. Avtodori põhikeskmängija Klimenko andis suure panuse Saraatovi klubi edusse. Sel hooajal saadi oma Ühisliiga parim, 6. koht.

„Parima noore mängija“ auhinda antakse välja neljandat aastat – varem said selle Sergei Karasjov (hooaeg 2012/13), Edgaras Ulanovas ja Dmitri Kulagin (2013/14) ning Janis Timma (2014/15).

„Esmajärjekorras tahan tänada VTB Ühisliiga ekspertide nõukogu minu mängule antud kõrge hinnangu eest,“ ütles Artjom Klimenko meie kodulehele antud intervjuus. „On tore olla tõsises konkurentsis parim. Avtodor sai hea tulemuse, 6. koha. Kahjuks ei õnnestunud play-off’is seda positsiooni parandada, kuid hooaeg oli klubile edukas. Mina ise tegin eelmise hooajaga võrreldes sammu edasi. Arenesin füüsiliselt ja moraalselt, lisandus kogemusi. Olin praktiliselt meeskonna põhitsenter ja sain palju mänguaega. Kaaslased usaldasid mind ja jäi vaid üle neid mitte alt vedada. Ees seisab veel palju tööd ja pean igas valdkonnas arenema, eelkõige aga füüsilise jõu ja vastupidavuse osas. VTB Ühisliigas käib korvi all kõva võitlus ja ma ei taha seal alla jääda. Puhkan mõne nädala ja võtan seejärel asja käsile. Järgmisel hooajal loodan saavutada stabiilsuse ega taha langeda teatud tasemest allapoole. See on võti edasiseks arenguks.“

Кuidas selgus „Parim noor mängija“

Paremad (TOP 3) kuude kokkuvõttes*:
1. Artjom Klimenko (Avtodor) – 3 punkti (9 punkti - 2 esimest, 1 teine, 1 kolmas koht)
2. Deniss Zahharov (Jenissei) - 2 punkti (8 punkti - 1 esimene, 2 teist, 1 kolmas koht)
3. Janis Berzinš (VEF) – 1 punkt (7 punkti – 1 esimene, 2 kolmandat kohta)
* - iga kuu esimene koht andis 3, teine – 2, kolmas – 1 punkti.

Efektiivsusreiting:
1. Janis Berzinš (VEF) – 3 punkti (mängus keskmiselt - 10,5)
2. Artjom Klimenko (Avtodor) – 2 punkti (9,2)
3. Chasson Randle (Nymburk) – 1 punkt (8,5)

VTB Ühisliiga ekspertide nõukogu:
1. Artjom Klimenko (Avtodor) – 3 punkti (4 häält)
1. Deniss Zahharov (Jenissei) - 3 punkti (4 häält)
2. Janis Berzinš (VEF) – 2 punkti (3 häält)
3. Mihhail Kulagin (CSKA) – 1 punkt (1 hääl)

Kokku:
1. Artjom Klimenko (Avtodor) – 8 punkti
2. Janis Berzinš (VEF) – 6 punkti
3. Deniss Zahharov (Jenissei) – 5 punkti
4. Mihhail Kulagin (CSKA) – 1 punkt
4. Chasson Randle (Nymburk) – 1 punkt

Jaga
Meeldib?
14
Sponsors