02mai

Andrei Vorontsevitš – auhinna "Parim mängija kaitses" saaja

VTB Ühisliiga hooaja 2014/15 parimaks mängijaks kaitses valiti CSKA ääremängija Andrei Vorontsevitš. Teda autasustati täna enne CSKA ja Astana vahelist veerandfinaalmängu – auhinna andis üle VTB Ühisliiga peadirektori asetäitja Ilona Korstin.

Auhinna „Parim mängija kaitses“ saaja otsustas traditsiooniliselt Liiga ekspertide nõukogu, mille koosseisu kuulub kümme erinevate riikide tuntud korvpallitegelast: Gundars Vetra (Läti), Ivan Jedeško (Venemaa), Jiri Zidek (Tšehhi), Ilona Korstin (Venemaa), Hanno Möttölä (Soome), Martin Müürsepp (Eesti), Tomas Pacesas (Leedu), Sergei Tarakanov (Venemaa), Valeri Tihhonenko (Kasahstan) ja Heino Enden (Eesti).

Ekspertide nõukogu liikmete seas läbi viidud küsitluse tulemusel kogus suurima arvu hääli (10st 4) Andrei Vorontsevitš CSKAst. Ta edestas UNICSi keskmängijat D’or Fischerit (2 häält) ning Lokomotiv-Kubani ääremängijat Anthony Randolphit, Nižni Novgorodi tsentrit Artjom Parahhovskit, Nižni Novgorodi ääremängijat Tarence Kinseyt ja CSKA tagamängijat Aaron Jacksonit (kõik 1 hääl).

Andrei Vorontsevitš osales VTB Ühisliiga põhiturniiril 29 mängus, kus tema keskmine statistika oli 8,9 punkti, 5,3 lauapalli, 1,9 korvisöötu, 1,0 vaheltlõiget, 0,4 kulpi ja 13,3 efektiivsuspunkti.
CSKA ääremängija on meeskonna kaitseskeemi võtmekuju. Paljuski tänu oskusele tegutseda kaitses kindlustas Vorontsevitš koha meeskonna algviisikus – ta tuli kõigis oma 29 mängus kohe armeelaste põhikoosseisus väljakule. Vorontsevitš kuulus põhihooaja jooksul kahe kuu (novembris ja detsembris) sümboolsesse viisikusse ning kahel korral (novembris ja veebruaris) tunnistati Liiga parimaks venelasest mängijaks.

Auhinda „Parim mängija kaitses“ antakse välja teist aastat – esimesena sai selle eelmisel hooajal Vorontsevitši meeskonnakaaslane CSKAs, keskmängija Aleksandr Kaun.

„On väga meeldiv ja ootamatu seda auhinda saada,“ ütles Andrei Vorontsevitš. „Olen alati öelnud, et ühtegi individuaalset auhinda pole võimalik saada terve meeskonna ja treenerite kaasabita. Tore, et niisugune auhind on olemas, see on stiimul edasiseks tööks. Meie tulemused näitavad, et saamegi võite eelkõige kaitse, nii meeskondliku kui ka individuaalse pealt.“

Jaga
Meeldib?
6
Sponsors