23aprill

Aleksandr Kaun – parim mängija kaitses

VTB Ühisliiga 2013/14 parimaks mängijaks kaitses valiti CSKA keskmängija Aleksandr Kaun.

Selles kategoorias antakse auhind välja esmakordselt tänavusel hooajal. Selle saaja määras Liiga ekspertide nõukogu, mille koosseisu kuulub seitse võistlusel osalevate riikide tuntud korvpalliinimest: Heino Enden (Eesti), Ivan Jedeško (Venemaa), Ilona Korstin (Venemaa), Armand Kraulinš (Läti), Tomas Pacesas (Leedu), Jiri Zidek (Tšehhimaa) ja Sergei Tarakanov (Venemaa).

Ekspertide nõukogu liikmete seas tehtud küsitluse tulemusel kogus suurima arvu hääli (7st 3) Aleksandr Kaun CSKAst. Armeeklubi venelasest keskmängija edestas võitluses „Parima mängija kaitses“ auhinna eest UNICSi ääremängijat Kostas Kaimakogloud (2 häält), samuti Himki ääremängijat Sergei Monjat ja CSKA ääremängijat Viktor Hrjapat (mõlemal 1 hääl).

Lõppenud VTB Ühisliiga põhiturniiril pidas Aleksandr Kaun 15 mängu, kes tema keskmine statistika oli 12,9 punkti 3,4 lauapalli, 0,9 kulpi ja 13,2 efektiivsuspunkti.

Täna on CSKA keskmängija Ettore Messina meeskonna kaitseehitisi iseloomustav võtmefiguur. Kaun sai armeelaste algviisiku koha (Liigas sel hooajal 73,3% mängudest algviisikus, möödunud hooajal oli see kõigest 56,0%) paljuski tänu oskusele ja tahtmisele mängida kaitses. Märgime ka, et põhiturniiril sai Kaun ühe kuu MVP tiitli (oktoobris) ja mahtus kahel korral (oktoobris ja märtsis) sümboolsesse viisikusse.

„Parima mängija kaitses“ auhind antakse Aleksandr Kaunale tšempionaadi play-off’i ajal.

„Olen tunnustuse üle õnnelik, kuid tuleb märkida, et taoline auhind on alati meeskonna teene,“ ütles Aleksandr Kaun. „Püüan kolmesekundiala „tsementeerida“, kuid üksi on vastast raske peatada, me suudame seda aitamise, meeskonnatööga. Loodan, et CSKA tähtsamad tiitlivõidud on ees.“

Jaga
Meeldib?
4
Sponsors